Bijdragen

aan een stukje geluk

Hoe L. dankzij een gulle gift van TkMaxx in Heerlen haar droom werkelijkheid kan laten worden.

L. woont sinds kort in de kamertraining bij XONAR. Ze wil uiteindelijk zelfstandig gaan wonen. L. heeft een duidelijk toekomstbeeld voor ogen.  Ze wil psycholoog worden en heeft een pad uitgestippeld om dit te bereiken. Maar soms zit het niet mee. Als 16-jarige heeft L. nog geen recht op studiefinanciering, en dus ook geen tegemoetkoming in de studiekosten. Ze werkt daarom om haar particuliere opleiding in Utrecht zelf te kunnen betalen. L. is gewend om hard te werken en zelf een steentje bij te dragen. Thuis is de bestedingsruimte beperkt. Maar als medewerker van een niet essentiële winkel, valt er in deze corona-tijd weinig te verdienen. Gelukkig vinden de lessen nu merendeel online plaats, waardoor de reiskosten niet zo hoog oplopen. Alleen heb je voor online lessen de juiste apparatuur nodig.

 L. is hard op zoek naar een nieuw baantje. Want als ze straks zelfstandig wilt gaan wonen, moet ze haar eigen plekje kunnen betalen en inrichten. Omdat haar verdiende geld volledig aan haar opleiding opgaat, is er sowieso weinig ruimte om te sparen. Een goedwerkende laptop kopen is al helemaal onmogelijk. Hiermee zag L. haar toekomstdroom langzaam in duigen vallen.

De medewerkers binnen de Zelfstandigheidstraining besloten L. een handje te helpen. Zij hebben hiervoor de vrienden van XONAR benaderd. Dankzij de gulle gift van TkMaxx in Heerlen hebben we een laptop aan kunnen schaffen met een office pakket. Zo kan L. deelnemen aan de online lessen en haar verslagen in orde maken. En kan ze eraan werken haar droom werkelijkheid te laten worden.