Hoe een laptop

meer rust brengt in huis

Pleegopa Janssen legt uit wat een laptop in Coronatijd betekent voor zijn 2 kleinzoons.

De scholen zijn weer open maar de meeste kinderen gaan nog niet volledig naar school. Een deel van de lessen gaat nog digitaal. En laptops om thuis het schoolwerk te kunnen doen, zijn dus nog steeds nodig. Opa Janssen is samen met zijn vrouw pleegouder bij XONAR. Ze vangen hun twee kleinzoons op: Damien van 11 jaar met autisme en ADHD en Quino van 10 jaar die op het speciaal onderwijs zit. Enkele weken geleden kregen zij via de Vrienden van XONAR een laptop voor elk van de kleinkinderen.

Opa Janssen: ‘We waarderen het aanbod zo ontzettend. Het is een goede ondersteuning voor mijn kleinzoons. Ze kunnen nu gelukkig dagelijks hun schoolwerk doen. Voorheen waren de jongens wat teruggetrokken maar nu kunnen ze door middel van die laptop ook communiceren met leeftijdsgenootjes. De laptops betekenen veel voor ons. Het feit dat de jongens weer mee kunnen doen op school en in hun vrije tijd, heeft voor veel meer rust in huis gezorgd, zowel bij de jongens als bij ons.’

De laptops zijn geschonken door Medtronic. Bedankt Medtronic! Geweldig om opa te horen vertellen hoe een laptop voor zijn gezin het verschil maakt.