01-12-2020

Een digitaal bezoek door Stichting Kinderpostzegels

Op maandag 30 november mochten wij, weliswaar digitaal, een aantal medewerkers van Stichting Kinderpostzegels ontvangen.

Deze stichting zet zich in voor kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken door middel van projecten gericht op pleegzorg, onderwijs en veerkracht.

Tijdens deze digitale ontmoeting bespraken we de mooie dingen die we dankzij de stichting hebben kunnen doen en kregen de medewerkers een kijkje in de keuken bij XONAR.  

In de afgelopen jaren heeft XONAR namelijk al veel steun gekregen vanuit Stichting Kinderpostzegels binnen diverse projecten. Zo hebben we een verbouwing van de gezamenlijke ruimtes op ons mooie outdoor terrein kunnen realiseren, waar jongeren vanuit het LWTC veel van hun tijd doorbrengen. Door een van onze medewerkers werd het vernieuwde gebouw getoond.

Ook hebben we voor diverse pleeggezinnen de actie ‘Kamer voor een kind’ kunnen inzetten. Hierbij werd een verbouwing financieel ondersteund om zo een eigen kamer voor een pleegkind te kunnen realiseren.

Een van de laatste projecten waar de stichting een bijdrage aan heeft geleverd is het maken van een boekje voor eigen kinderen van pleegouders. In dit doe-boek worden zij spelenderwijs meegenomen in de verschillende fasen van pleegzorg. Het boek werd digitaal gepresenteerd aan de medewerkers en wordt binnenkort in de gedrukte versie verstuurd.

We zijn Stichting Kinderpostzegels zeer dankbaar voor hun steun en hopen erop om in de toekomst nog veel meer mooie projecten te kunnen neerzetten samen.