23-03-2021

Ik wil een bijdrage leveren die ertoe doet

Jean Koolen, per 1 juni a.s. onze nieuwe voorzitter van de Vrienden van XONAR, stelt zich voor.

Op 1 juni j.l. hebben we afscheid genomen van Mischa Kleukers, voormalig voorzitter van de Vrienden van XONAR. Mischa heeft een nieuwe functie aanvaard buiten XONAR als bestuurder van de onderwijskoepel Prodas. Mischa is per 1 juni als voorzitter opgevolgd door Jean Koolen, directeur Zorg binnen XONAR. Hieronder stelt Jean zich aan ons voor.

Na meer dan 20 jaar in de profit sector te hebben gewerkt, werk ik alweer 2,5 jaar met heel veel plezier en energie bij XONAR, eerst als Manager Transformatie en sinds 1 maart jl. als Directeur Zorg.

Ik voel me sterk verbonden met de jeugdzorg en word iedere keer weer geraakt door de passie en drive van de medewerkers in deze sector. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik bij XONAR ging werken, glimlachte ze en zei tegen me dat de cirkel daarmee rond is. Mijn beide ouders hebben vroeger namelijk ook in de jeugdzorg gewerkt.

Naast mijn werk bij XONAR volg ik een studie Chinese Geneeskunde, met acupunctuur als behandelmethode. Basis van dit gedachtengoed is dat het gaat om zoveel mogelijk in balans te blijven. Om zelf in balans te blijven ben ik graag buiten en in de natuur om te wandelen maar het liefste ga ik fietsen.

In de laatste 15 jaar heb ik zowel privé als qua werk nogal wat veranderingen meegemaakt en heb ik best wat plekken gezien van de wereld. Ervaringen die me als persoon verder hebben gevormd, ik heb daardoor geleerd wat voor mij echt belangrijk is, noem het thuiskomen in jezelf. Ik ben dankbaar voor wat ik heb en wat ik mag doen, besteed veel aandacht aan de mensen dicht bij me. Doe vooral dingen die ik leuk vind en waar ik energie uit haal.

Ik vind het belangrijk om werk te doen waarin ik een wezenlijke bijdrage kan leveren. Bij XONAR kan ik dat maar bij de Vrienden van XONAR zeker ook. Toen Mischa Kleukers mij vroeg om zijn rol als voorzitter van het bestuur van de Vrienden van XONAR over te nemen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. Via de vrienden van XONAR kunnen we iets extra’s bieden. Iets extra’s, niet alleen in de vorm van iets materieels maar zeker ook in de vorm van steun, toeverlaat en houvast, een maatje waar je op kan terug vallen. Die structuur en dat houvast is voor mij normaal en vanzelfsprekend, echter voor onze jongeren zeker niet. Dat is waarom ik me inzet voor onze stichting. Want alleen samen kom je verder.