13-10-2020

Medtronic schenkt wederom laptops aan XONAR

Door de coronamaatregelen op scholen is het niet voor al onze jongeren mogelijk fulltime naar school te gaan. Hierdoor dienen zij thuis te studeren. Een goede laptop is hiervoor essentieel. Helaas beschikt lang niet iedere jongere die bij XONAR in zorg is hierover.

In april dit jaar zijn we daarom gestart met een laptop actie. Een actie met als doel laptops in te zamelen voor onze jongeren, om zo thuis schoolwerk te kunnen doen en lessen te kunnen volgen.  Of om, net zo belangrijk, even te kunnen ontspannen. Medewerkers van XONAR besloten dit te delen met relaties en contacten en de reacties waren overweldigend. Binnen korte tijd werden er maar liefst 200 laptops ingezameld! Een groot gedeelte daarvan werd gedoneerd door Medtronic.

We zijn nu een tijdje verder en er zijn nog steeds diverse jongeren die het zonder een geschikte laptop moeten stellen. Peter Demarteau, werkzaam bij Medtronic, was erg enthousiast over het eerdere initiatief en bedacht een manier om nog meer laptops te kunnen doneren aan de jongeren van XONAR. Samen met de ICT afdeling overhandigde hij begin oktober er maar liefst 30 aan fondsenwerver Marielle Houben van XONAR.

“Gelukkig krijgen onze laptops op deze manier een nieuwe bestemming en kunnen we jongeren daarmee helpen. Medtronic heeft een missie die aansluit bij die van XONAR. Samen helpen we jongeren aan een mooie toekomst. Dit is het begin van een mooie samenwerking” vertelt Peter.

We gaan zeker een geschikte plek vinden voor deze apparaten! We hebben inmiddels al meer dan 200 jongeren kunnen helpen met de laptopactie, zij zijn erg dankbaar en blij!

Wilt u ook meehelpen om de jongeren van XONAR dat beetje extra te kunnen bieden? Kijk dan eens bij onze projecten of neem contact met ons op via info@vriendenvanxonar.nl.