06-11-2020

Samen verbinding maken

Vrienden van XONAR in verbinding met S2 Technische Installaties.

Eind augustus werd het mooie Pleegouder Kaffee van XONAR geopend. Een ontmoetingsplek waar pleegouders uit heel Zuid-Limburg elkaar kunnen ontmoeten. Na de opening miste er nog één ding, WiFi! Wel zo makkelijk voor de vrijwilligers die het Kaffee bemannen.

Sylvia, senior ICT medewerker bij XONAR, kreeg de vraag om offertes op te vragen om WiFi aan te leggen in deze ruimte. Ze besloot echter de stoute schoenen aan te trekken.

‘Ik werk al jaren samen met Dave, die werkzaam is bij de S2 Technische Installaties. Ik dacht, waarom zou ik hen niet vragen of zij hier misschien iets in kunnen betekenen. En dan misschien wel tegen een lager tarief?’ aldus Sylvia.

Dave besprak dit met Jeroen, een van de oprichters van S2 Technische Installaties (onderdeel van S2 Group). Jeroen hoefde hier niet lang over na te denken:

‘We hebben een goede relatie met XONAR en vinden het alleen maar mooi om dan een keer iets terug te kunnen doen. Niet tegen een lager tarief, maar gewoon gratis. We vinden het belangrijk om af en toe ook iets terug te doen, en dan zeker voor een doelgroep als pleegouders. We hopen dat we in de toekomst ook op andere manieren en wellicht voor andere doelgroepen van XONAR iets kunnen betekenen.’

Inmiddels is de WiFi aangelegd, iets waar onze vrijwilligers en pleegouders die een bezoekje brengen aan het Kaffee volop van kunnen gaan genieten.

S2 Technisch Installaties is verantwoordelijk voor de databekabeling binnen XONAR. Ze werken veel voor bedrijven in de zorgsector als installateur van o.a. zorgdomotica, toegangscontrole en camerabewaking maar zijn ook als elektrotechnisch installateur actief in de utiliteit en industrie. Kijk voor meer informatie over de S2 Group op hun website.