11-10-2021

Wat laat u na voor de toekomst?

Kinderhulp zet zich al meer dan 60 jaar in voor kinderen die opgroeien in armoede in ons land, waardoor ze simpelweg niet dezelfde kansen in het leven krijgen als veel van hun leeftijdgenootjes. Wist je dat je ook via nalatenschap wat voor deze kinderen kunt betekenen?

Mariëlle Houben, één van onze sponsorcoördinatoren werd door Kinderhulp geïnterviewd: 

“Bij XONAR zien we dagelijks kinderen die opgroeien in gezinnen waar niets vanzelfsprekend is.
Onze hulpverleners zien maar al te vaak armoede, verwaarlozing en soms zelfs een onveilige situatie. XONAR wil investeren in een gelukkige jeugd van kinderen en jongeren en hen inspireren om het beste uit hun leven te halen. Geluk van kinderen zit vaak in kleine dingen zoals een persoonlijk cadeau of fiets om mee te doen met leeftijdgenoten. Waar een kind mee geholpen is, is voor ieder kind anders: voor de een is dat een warme winterjas, de ander een laptop en voor weer een ander een ‘op-jezelfwoon- pakket. Wat een kind ook nodig heeft, we kunnen bij Kinderhulp terecht! Door deze kindgerichte, persoonlijke hulp is de impact van Kinderhulp vaak groot, nu op dit moment en ook zeker voor de toekomst. Voor Job bijvoorbeeld, die na jaren keihard werken en toch slechte cijfers huiswerkbegeleiding kon volgen. Wat was die vergoeding goed besteed. Jobs prestaties op school verbeterden enorm en inmiddels heeft hij de HAVO goed afgerond! De hulp is voor ieder kind anders: de impact is dat niet. Het maakt altijd een verschil en het is zoveel meer dan geld. Het is verlichting, een opstapje, het is gezien worden, het is aandacht…”

Meer lezen over wat Kinderhulp voor kinderen zoal betekent en de mogelijkheden van een nalatenschap? Dat lees je in de brochure nalatenschap.